BECCABOLL - hobbyfotograf med stor passion

här får ni läs om min vardag, främst i bilder. jag delar med mig av tips och trix inom fotografering och photoshop. Uppdaterar vid tid och möjlighet! nu i sommar skriver jag om min resa till Italien med min farmor.

disco on a cd

Publicerad 2012-01-24 22:16:55 i Foto - Övrigt,


canon eos 60 d + 100mm f/2.8 USM MACRO

Idag bestämmde jag mig för att ha en riktigt fotografering. Så jag riggade upp lampor, vatten och en CD. Så blev det såhär. jag älskar färger, och jag tycker det ser coolt ut. vad tycker ni?

man dör typ av allt underbart bokeh! sry för att jag gav er preview på månadens fotografier ;)

nu ligger dina kläder ute på gatan

Publicerad 2012-01-24 11:33:22 i Foto - Vardag,
och jag går i dagar i tröjan du hatar.
jag kastar ut det sista av dig som finns kvar i mitt liv
jag kunde dö för dig, nu är du död för mig

Det finns saker jag saknar, typ när vi var nakna
nu brinner din tavla.. lalala!

Tröjan du hatar - KVV & Norline

Förälskad typ hihihih <3

integraler och derivator

Publicerad 2012-01-17 21:08:26 i Foto - Övrigt,Jag håller just nu på att plugga matte. Pluggar matte D för tillfälligt. Det är inte så svårt som det verkar, i alla fall inte det här avsnittet, resten har varit as svårt xD sen är det bara np kvar jippi :)

rena grekiskan för en del, men var inte rädda, det är inte så svårt ;)

Kom ihåg!

Publicerad 2012-01-09 22:31:28 i Månadens Fotografier,

Glöm inte bort månadens fotografier :) Alla som vill får vara med och delta! Detta är ett inspirations grej som vi då har 5 teman varje månad, som vi ska ta en bild till, och sen varje månad den 1:a lägger vi upp dessa 5 bilder. Ni länkar oss i erat inlägg, och vi länkar er i vårt! Det är jag och Alexandra som har detta.

Förstår ni hur det funkar? :) Fråga annars! Kolla in kategorin Månadens Fotografier och se månadens teman. :)

Varför fotar jag?

Publicerad 2012-01-09 22:03:32 i Becca - Vardagsprat,

Många av er ville läsa om mina framtidsplaner inom foto och varför jag fotar och varför jag tycker det är kul o.s.v. Tänkte svar på dem frågorna här i samma inlägg! Jag kommer även göra ett till inlägg med min kompletta fotoutrustning så ni får se det! Dem som ville veta det här är Emil, Linnea & Stina. tack föresten för att ni ville skriva, äntligen får jag någonting roligt att blogga om :)

Några frågor och svar:


När började du fotografera?
Jag började nog när jag fick min första kamera. Den fick jag 2007 om jag inte minns fel. Det var en Canon IXUS i7 och var en jättesöt blå liten kamera. Med den exprimenterade jag allt! Fotade hur mycket som helst. Sen när jag väl förstod macro funktionen, då började det hända grejer. Då började jag ta rätt hyfsade bilder!

I februari 2009, åkte jag iväg för att köpa min första systemkamera. Åh vilken lycka! Har nog aldrig varit så lycklig i hela mitt liv! En Canon EOS 350D, en riktigt bra nybörjarkamera som jag utvecklades otroligt mycket med! Vet inte hur mycket bilder jag tog dem den, helt underbar. Enda sen dess, när jag köpte den där kameran har jag varit förälskad i fotografering <3

Vad är det bästa med fotografering?
Det är roligt att vara kreativ i bilder, och bilder är så himmla fint, och jag älskar att ta bilder, som verkligen ser bra ut. Att ta en bild, är fint. alltså jag vet inte hur jag ska förklara det alls, det finns så mycket med bilder. Jag gillar att ta bilder och få feedback oxå, jag gillar och kolla andras bilder och analysera och få inspiration utav andra hobbyfotografer och fotografer. Jag bara älskar att fotografera, så är det bara!

Skulle du vilja jobba med foto i framtiden?
Jag skulle inte vilja jobba heltid som fotograf, jag har så mycket andra ambitioner inom framtida jobb, men det som skulle vara kul är att jobba lite med foto då och då. Kanske fota något man får i uppgift o.s.v. Jag kommer ju alltid vara den officiella fotografen i min framtida familj ;) Ta kort på mina ungar o.s.v. Kommer alltid ha foto som en hobby :)

Om ni vill veta vad jag vill bli, så vill jag bli produkt designer, eller projektledare inom industidesign eller någonting såntdär annat kul :)

Min Kompletta Utrustning

Publicerad 2012-01-09 17:04:28 i Utrustning,

Det var många som frågade om min utrustning, så nu gör jag ett komplett utrustningsinlägg, och go ahead, fråga allt ni vill om det :) Ni som vill veta detta var Stina, Alva och Alva Det här är det jag har:
alla bilder snodda från google! Frågor? Fråga på!

Inspirations från läsare!

Publicerad 2012-01-08 22:02:38 i Foto - Tips&Trix,

Jag bad folk att skriva lite om vad jag ska skriva om. Får några kommenterar och jag börjar med Kevalin en tjej som bloggar om sitt liv och bilder. Hon tyckte att jag skulle lägga upp hur jag fotar och hur jag redigerar och lite allmänt så.

Nu har jag tagit en exempelbild som jag tog idag, som är rätt typisk becca bild. Den är då tagen med mitt 100mm MACRO som jag exprimenterar med för fullt!

För det första, när jag går ut och fotar, fotar jag typ allt jag ser. Från gräs, till blommor, till hus, till bilar o.s.v. Jag försöker att hitta inspiration utifrån vad man har. Jag bor i lilla svalsta, har händer det inte direkt mycket, men jag försöker ta tillvara det jag har och fota fina bilder! Man får vara lite fantasifull och påhittig bara! :)Här är bilden när jag öppnar den i Camera Raw. Jag fotar i Raw format som är en kvalité på bilderna. I Camera Raw kan man göra en mängd olika saker, men det finns några som jag brukar göra när jag går igenom det.Temperatur & Toning: Här ändrar jag vitbalansen. Jag ville ha en liten färg touch på den här bilen, så jag har ställt in en så den blir lite grönare och sammtidigt gulare.

Exponering: Här ändrar jag ljuset. När man rör på den här blir det otroligt mycket ljusare, superbra!

Intensitet: Här ändrar man ljusinsiteten, blir ljusare på ett annat sätt än exponering.

Kontrast: Ökar kontrasten

Lyster & Mättnad: Får upp färgen. Färgen blir starkare och fyllare, och jag älskar bilder med färg i. Superbra!

Man alltid när ni fotar i raw: Pröva allt och utforska! det är då ni lär er!Hoppas ni lärde er nått! Forstätt kommentera vad jag ska skriva om, så länkar jag er :)

hundramillimeter

Publicerad 2012-01-04 20:16:16 i Foto - Övrigt,några smakprov från nya 100mm, det är awesome! men jag kunde inte fota så mycket macro, för det finns inget kul att fota..... inga blommor, bara döda växter xD men det kommer, promise!

lite bildredigering

Publicerad 2012-01-02 23:50:43 i Foto - Övrigt,

surfade in på den www.photoshoprecept.se sidan och hittade ett photoshop tips på "bubbelrosa och ljusa sommarbilder". det här är mitt resultat. vart lite halv bra. tumme upp (Y)

Nu kör vi igen!

Publicerad 2012-01-02 21:10:32 i Månadens Fotografier,

Efter att ha varit lite sega så kör vi en ny omgång av månadens fotografier , men nu är det 2012 och tar nya tag! 5 nya teman står på listan, och detta ska publiceras 1 februari! Taggade? :D


- Kallt
- Högtid
- Blått
- Macro
- Bokeh


Nu kör vi en fotorik januari!


gå in på facebook sidan oxå och lägg upp era bilder :)

lite nya piccs

Publicerad 2012-01-01 20:55:57 i Foto - Övrigt,

canon eos 60 d + 100mm 2.8 usm macro

lite bilder bara. min kamera är inte här atm så kan inte tömma minneskortet på alla bilder jag tog igår. men det får ni väl se i framtiden. gott nytt år på er!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela